Fietsen

Om dé fietsprovincie van Nederland te blijven, werken we hard aan onze fietspaden. Er komen steeds meer hoogwaardige fietsroutes voor mensen die op weg naar hun werk niet in de file willen staan, de schoolroutes worden veiliger en de relatie met het openbaar vervoer heeft onze extra aandacht.
fietser op snelle fietsroute

Snelle en rechtstreekse fietsverbindingen

De fiets wordt steeds vaker gebruikt om naar het werk te gaan. Om de drukke fietspaden veilig te kunnen blijven gebruiken werken we samen met de Gelderse gemeenten aan hoogwaardige fietsroutes en comfortabele fietsverbindingen.

Hoofdfietsnet

Voor de belangrijkste fietsverbindingen ontwikkelden we het hoofdfietsnet. Wilt u als gemeente een fietsroute aanleggen of verbeteren? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Populaire fietsroutes

In Gelderland wordt steeds meer gefietst. Dat blijkt uit de tellingen die wij jaarlijks houden. Op de kaart met fietstellingen kunt u zien hoe intensief de Gelderse fietsroutes worden gebruikt. Bekijk de kaart.

Veilig fietsen voor iedereen

Fietsers in onze provincie kunnen op steeds meer plekken gebruikmaken van veilige fietspaden. Er komen steeds meer vrijliggende fietspaden, omdat die het veiligst zijn. Schoolroutes krijgen onze extra aandacht, net zoals veilige fietsoversteken. Om het fietsgedrag van scholieren veiliger te maken, stellen we onderwijspakketten beschikbaar. We werken eraan om speed-pedelecs op alle hoogwaardige fietsroutes toe te staan. 

Doortrappen, veilig fietsen tot je 100ste

Wij willen graag dat jong en oud en iedereen daar tussenin veilig en plezierig kan fietsen. Het programma Doortrappen is er voor ouderen. Het helpt hen om zo lang mogelijk veilig én plezierig te blijven fietsen.

Extra fietsenstallingen bij bushaltes en stations

Doordat steeds meer mensen een fiets of deelfiets pakken naar een treinstation of bushalte, werken we aan uitbreiding van fietsenstallingen bij het openbaar vervoer, om fietsen veilig te stallen.