mensen kijken naar voorstelling

Erfgoed en cultuur

We investeren in beeldende kunst, mode, vormgeving, bibliotheken, podiumkunsten, festivals en evenementen. Er zijn verschillende producties en voorzieningen van goede kwaliteit nodig om de cultuursector goed te laten draaien. En cultuur moet voor iedereen bereikbaar en beschikbaar zijn.

Maken en beleven

Gelderland is rijk aan erfgoed en cultuur. We zijn trots op onze monumenten, historische landschappen, festivals, musea, theaters en natuurlijk de makers. We geven cultuur en erfgoed de kans te groeien. En laten zoveel mogelijk mensen hiervan meegenieten.

Provinciale kunstcollectie

Provincie Gelderland is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst. We hebben een eigen kunstcollectie van hoge kwaliteit. De collectie is zichtbaar, beleefbaar en betekenisvol in het Huis der Provincie en daarbuiten.

Talentontwikkeling

Verschillende culturele makers ontvingen subsidie voor de ontwikkeling van hun talent. Ze nemen ons mee in hun verhaal. Welk talent wilden ze ontwikkelen en wat heeft het ze opgeleverd?

Erfgoed

Gelderland telt ongeveer 6.300 rijksmonumenten en 12.500 gemeentelijke monumenten. Daarnaast heeft onze provincie veel historische landschappen en groen erfgoed. Zoals landgoederen, oude bossen en historische slagvelden. Als provincie dragen we bij aan de restauratie, verduurzaming, het onderhoud en de herbestemming van deze monumenten. Benieuwd naar wat onze provincie zoal biedt? Bekijk de kaart met Gelders Erfgoed.

Beleef het zelf

Iemand die betrokken is, geeft erfgoed en cultuur betekenis. Zonder betrokkenheid is er geen waardering en geen bloeiend cultureel klimaat. Daarom geven we amateurs, professionals, vrijwilligers en bezoekers de kans om actief mee te doen.