Gelderland Sport!

Sport is een onlosmakelijk onderdeel van onze maatschappij. Het verbindt ons, geeft plezier en brengt ons letterlijk en figuurlijk in beweging. Daarom werken we aan een gezond Gelderland waar iedere Gelderlander, die dat wil, kan sporten en bewegen.

Onze activiteiten:

Sport voor iedereen

Iedereen die dat wil moet in Gelderland kunnen sporten. Jong en oud. Met of zonder beperking. We ondersteunen het Jeugdfonds Sport & Cultuur zodat alle kinderen kunnen meedoen aan sport en/of cultuur. Ook maken we het Multi Talent Centrum in Apeldoorn mogelijk en werken we samen met het landelijke programma Uniek Sporten.

Gelderse Buitenkansen

Een aantrekkelijke buitenruimte stimuleert tot bewegen, ontmoeten, ontspannen, sporten en recreëren. Met een inspirerend programma helpen we stedenbouwkundigen, buurtsportcoaches, beleidsadviseurs en onze inwoners om kansen in de buitenruimte te pakken.

Verduurzamen van sportevenementen

We helpen organisatoren met het verduurzamen van sportevenementen. Samen met 6 Gelderse sportevenementen presenteren we verschillende acties die sportevenementen helpen (verder) te verduurzamen.

Sportevenementen met impact

We maken sportevenementen op nationaal en internationaal niveau in Gelderland mogelijk. Evenementen zorgen ervoor dat de provincie bruist. Dit maakt Gelderland aantrekkelijk voor sporters, inwoners en voor bezoekers. Deze evenementen gebruiken we als podium om maatschappelijke doelen onder de aandacht te brengen.

Samen bereik je meer

Sport draait om samenwerking. Een sterk en duurzaam Gelders sportklimaat maken we dan ook samen. Het Gelders Sportakkoord is de pijler van ons sportbeleid. Meer dan 160 organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs hebben onze uitnodiging aangenomen om zich samen hiervoor in te zetten.  

Om onze doelen te bereiken werken we nauw samen met: 

Gelderse Sport Federatie

De Gelderse Sport Federatie zijn ‘onze ogen en oren’ in de Gelderse dorpen en steden. Met een netwerk van professionals richten zij zich op de breedtesport in alle facetten: van beweegrijke leefomgeving tot verenigingsondersteuning en van inclusie tot preventie. 

Lees meer over de Gelderse Sport Federatie

Topsport Gelderland

Topsport Gelderland is onze uitvoeringsorganisatie op het gebied van begeleiding van sporttalenten met en zonder beperking. Met het platform Sportief Groot Worden! bieden zij Gelderse kinderen en jongeren de mogelijkheid om hun sport- en beweegtalent verder te ontwikkelen.  

Lees meer over Topsport Gelderland